Wessels
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

GildeSpelt Extra

GildeSpelt Extra

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

GildeHaver

GildeHaver

GildeHaver is een stevig brood met een licht zoete smaak door de bakkershoning die we toevoegen. Het haver, de haverdesem en een mout op basis van haver geven dit brood een intense smaak. Met vier plakjes GildeHaver per dag krijgt u voldoende beta-glucanen binnen om uw cholesterol aanzienlijk te verlagen.

GildeGraan

GildeGraan

GildeGraan is van oorsprong een Frans brood en heeft in Frankrijk al meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. We bakken dit brood met een wilde korst zodat de krakende versheid goed tot zijn recht komt. GildeGraan is gemaakt van tarwe, rogge, gerst en haver en we gebruiken zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en verschillende moutsoorten in ons recept.

BunderBrood

BunderBrood

BunderBrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes BunderBrood al 50% van je dagelijks benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Een heerlijk en mals meergranenbrood gemaakt van tarwemeel, lijnzaad, sesamzaad, stukjes geroosterde hazelnoten en moutmeel. Aan de buitenkant zit dit vierkante brood vol met zonnebloempitten.

Waldkorn

WaldKorn is in de eetbeleving een licht broodsoort. De donkere kleur komt door de toevoeging van moutmeel. Moutmeel is een product dat van veel soorten graan kan worden gemaakt. Het principe van moutmeel is dat men de graankorrels onder vochtige warme omstandigheden laat ontkiemen. Tijdens dit ontkiemen wordt de in de graankorrel aanwezige zetmeel omgezet in suikers, nodig voor de groei. Als deze omzetting heeft plaatsgevonden wordt het ontkienproces gestopt. Dit gebeurd door het roosteren van de  ontkiemde graankorrels. Door de gevormde suikers te gaan verwarmen ontstaat karamelisatie. Dit geeft de kleur en de aromatische smaak van mout. 

Opa's vloerkadetten

De vloerkadetten van Bakker Wessels worden nog traditioneel op de vloer gebakken. Om het verbranden tegen te gaan wordt de korst bestrooid met rijstemeel. Dit zorgt voor de bijzondere smaak die vaak kenmerkend is voor een vloerkadet. Het produceren van de vloerkadet is een arbeidsintensief proces, maar dan heb je wel een extra lekker broodje.

Wessels, De Echte Bakker

Spoorstraat 4
7412 VE Deventer
0570-613258
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten